Hulivili

Hulivilikarnevaalit

Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama Hulivilikarnevaali on viikon mittainen kulttuuritapahtuma 0-13 vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 1992 saakka – vuosittain karnevaaleilla vierailee noin 7000–8000 kävijää muksusta mummuun ja viikarista vaariin!

Jokaisella tapahtumapäivällä on oma teemansa ja paikkansa. Ohjelma koostuu sekä paikallisista että valtakunnallisesti merkittävistä esiintyjistä, työpajoista ja toimijoista. Hulivilikarnevaalien päämääränä on, ettei pääsymaksu saa olla este lasten kulttuurin harrastamiselle tai siitä nauttimiselle – siksi lähes kaikki tapahtumassa on pääsymaksutonta.

Hulivilikarnevaalit järjestetään 27. kerran Mikkelissä 24.–30.6.2019. Kutsumme sinut mukaan seikkailemaan Kettu-Eevertin kanssa! Tervetuloa!

Ohjelma

Hulivilikarnevaalien ohjelma julkaistaan keväällä 2019.
Alla Hulivilikarnevaalien 2019 teemat.

MA 24.6.

Avajaiset
Liikennepäivä satamassa
klo 17-19

TI 25.6.

Työpajapäivä

KE 26.6. klo 14-16

Luontopäivä Urpolan luontokeskuksella

TO 27.6.

Leikkipuistokierros
Elokuvapäivä

PE 28.6. klo 16-19

Kirjojen ilta kirjastolla
Telttayö Mikkelipuistossa

LA 29.6. klo 10-13

Seikkailupolku Mikkelipuistossa

SU 30.6. klo 9-14

Toimintapäivä Naisvuorella
Päätöskonsertti klo 17

Ollaan hulivilejä somessakin

Hulivilikarnevaalin historiaa

Hulivilikarnevaaleja on järjestetty virallisesti vuodesta 1992 vaikka toiminnan juuret ulottuvat aina vuoteen 1986 saakka. Näin ollen se on Etelä-Savon vanhin ja edelleen suurin lasten kulttuuritapahtuma. Tapahtuma on syntynyt kulttuuritoimiston, Mikkelin lastenhoitajayhdistyksen ja Mikkelin Matkailun yhteistyössä.  Vuosien saatossa tuotantoa on tehty myös ostopalveluina kunnes vuonna 2017 se palautettiin takaisin kulttuuripalveluiden omaan tuotantoon.  Ohjelmasuunnittelussa pyritään löytämään uusia tapoja osallistaa kävijöitä ja saada lasten oma ääni kuuluviin. Haluamme tehdä Hulivilikarnevaalit yhdessä!

Hulivilikarnevaalin synty

Näin muistelee Eeva-Liisa Tamski:

Elettiin arviolta vuotta 1986. Mikkelin Rapu ja Muikku -festivaali oli aikansa elänyt ja tilalle kehitettiin Muikun Uitto -tapahtuma. Torilla oli teltta silloisen Suomi Grillin vieressä. Joku järjestäjistä keksi, että lapsillekin olisi syytä järjestää puuhaa siksi aikaa, kun vanhemmat viihtyvät teltan siimeksessä. Niinpä lastenhoitajat Siru Pöyry ja Eeva-Liisa Tamski kutsuttiin tekemään lapsille kasvomaalauksia teltan ulkopuolelle. Lapsia riitti jonoksi saakka ja tekijät saivat hyvän mielen lisäksi rusketuksen pikkuisilla telttatuoleilla auringonpaisteessa.

Seuraavana vuonna lastenhoitajia pyydettiin ensimmäiseen Dinosaurockkiin järjestämään lastenhoitopiste. Avuksi tuli Mikkelin Lastenhoitajayhdistyksen innokkaita lastenhoitajia, jotta päivystysluontoinen piste toimisi moitteettomasti lasten tarpeet huomioiden. Myös Muikun uitto -tapahtuman yhteydessä kasvomaalausten lisäksi letitettiin hiuksia isommalla lastenhoitajaryhmällä. Näin mentiin jokunen vuosi. Eikä aikaakaan, kun Mikkelin lastenhoitajayhdistyksen aktiivinen jäsen Helena Koponen neuvotteli Mikkelin Matkailun kanssa Kirkkopuistoon kehitettävästä Hulivilikarnevaalista.

Aina ei tiedä, mihin pienetkin teot johtavat ja mikä merkitys niillä tulee olemaan. Siru ja Eeva-Liisa eivät ehkä arvanneet, että muutaman tunnin pensselin heiluttaminen johtaisi maakunnalliseen lastenkulttuuritapahtuman syntymiseen!

Mukaan hulivilikarnevaaliin 2019

Hulivilikarnevaalit järjestetään seuraavan kerran 24.–30.6.2019. Hulivilikarnevaaleilla käy vuosittain 7000­-8000 kävijää. Tapahtumaa olivat vuonna 2018 tukemassa mm. Let’s Go Taksi, Suur-Savon Osuuspankki, Länsi-Savo, Grano, Carlson, Spice Ice, Subway sekä Mainostalo Mainospuu.

Haluaisitko sinä olla tukemassa Etelä-Savon suurinta ja perinteikkäintä lasten kulttuuritapahtumaa? Tapahtuman päämääränä on, ettei pääsymaksu saa olla este lasten kulttuurin harrastamiselle tai siitä nauttimiselle – siksi lähes kaikki tapahtumassa on kävijöilleen pääsymaksutonta. Tukemalla Hulivilikarnevaaleja olet mukana parantamassa lastenkulttuurin saavutettavuutta. Yritysyhteistyömme koostuvat erilaisista yhteistyöpaketeista, joita voidaan soveltaa tarvittaessa. Ota yhteyttä – kesän 2019 yhteistyökumppaneita etsitään parhaillaan!